Bel20 sluit beursweek in het groen af

De rally die de Belgische banken twee dagen geleden hebben ingezet is tot een einde gekomen. Zowel KBC als ING moesten op het einde van de handelsdag wat terrein prijsgeven.

De Bel20 is vrijdagavond gestegen met 0,45 procent. De opvallendste verliezers in de Belgische sterindex waren de banken. Nadat die de afgelopen dagen mooie resultaten hebben opgetekend, moesten ze vandaag terrein prijsgeven. KBC verloor 0,7 procent en ING ging 0,9 procent in het rood.

Winst voor Barco en Galapagos

Barco en Galapagos waren de sterkste stijgers in de Bel20. De aandelen van die twee bedrijven wonnen elk 4,85 procent.

Het recyclagebedrijf Campine kreeg een boost van 8 procent nadat het een subsidie van 1 miljoen euro in ontvangst mocht nemen van de Vlaamse overheid. Het kapitaal gaat gebruikt worden voor de recyclage van antimoon, een zilvergrijs metalloïde.

Lotus Bakeries heeft een minderheidsbelang gekocht in Partake Foods, een Amerikaanse producent van glutenvrije koekjes. Ook sterren Jay-Z en Rihanna investeerden in de start-up. Het aandeel van de speculoosproducent steeg met 2,15 procent.

Mooie stijging voor Just Eat Takeaway

De Eurostoxx50 ging er 0,35 procent op vooruit. Vooral de AEX in Nederland deed het goed. De index deed er 1,3 procent bij.

De maaltijdbezorger Just Eat Takeaway won 3,55 procent. Die stijging kwam er nadat Degroof Petercam het advies voor het aandeel heeft verhoogd van houden naar kopen. Voorts werd het koersdoel opgetrokken naar 140 euro.

Net zoals de banken in ons land moest de Nederlandse bank ABN Amro terrein prijsgeven op de beurs. Het aandeel daalde met 0,4 procent.

Ook in Frankrijk kwam er een einde aan de opwaartse bewegingen van de banken. BNP Paribas verloor 2,2 procent. AXA ging er 0,1 procent op achteruit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20