Bel20 primus op groene Europese beurzen

De beurzen zwaaien de week vrolijk uit. De Bel20 doet het bijzonder goed in een mooi Europees landschap.

Groen, groen, groener: waar het op donderdag donderwolken kijken was, hebben de Europese beleggers de week fluitend afgesloten. De Bel20 kleurt bijna volledig groen.

Stijgers

Bovenaan de top 3: Umicore dat al heel de week behoorlijk goed scoort. Ook vandaag doet de materiaaltechnologiegroep het prima, het aandeel koerst 3,5 procent hoger en maakt daarmee het verlies van donderdag ruim goed.

Ook ING, nipt op de tweede plaats, sluit de week goed af. De bank doet er 3,5 procent bij na een week vol fanmail. De derde plaats wordt ingenomen door Barco. Opvallend: dat was nog de hekkensluiter op de dramatische donderdag maar had een wisselvallige week achter de rug.

Onderaan de tabel dan, lijkt de rally van Aedifica wat stoom te verliezen. Na een week met bijna alleen maar goede scores gaat het aandeel slechts een half procent hoger. Hetzelfde verhaal bij Cofinimmo, dat 0,8 procent verliest. Die is daarmee de eerste in de rode tabel.

Rode lantaarn van dienst is UCB. De armagroep verliest 1,2 procent.

Elders op de beurs bereikte Befimmo een diepterecord. De kantoorverhuurder ziet het aandeel met 2,9 procent zakken, naar 33,3 euro. Dat is nog net iets minder dan de 33,15 euro die er op 3 november op de koerstabellen stond. Bij luierspecialist Ontex hetzelfde verhaal, al haalde die net niet zijn eigen trieste record.

De Eurostoxx 500 sloot af met ruim 1 procent winst.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20