Groene cijfers op Europese beurzen, Aedifica stuwt Bel20

De Europese beurzen laten woensdag groene cijfers optekenen, en ook de Brusselse sterindex Bel20 gaat 0,89 procent hoger.

Binnen de Bel20 gaat Aedifica 3,6 procent hoger. Het zorgvastgoedbedrijf komt met resultaten naar buiten die de eigen verwachtingen inlossen. In het afgelopen jaar stegen de huurinkomsten met 38 procent en de winst ging 37 procent hoger. De coronacrisis lijkt, behalve enkele vertragingen bij projecten, geen al te grote invloed te hebben op de resultaten van Aedifica.

Ook sectorgenoot Care Property Invest wint 4,3 procent. De eigenaar van zorgflats en woonzorgcentra zag zijn winst op jaarbasis stijgen met 16 procent. In coronatijden gingen de inkomsten mooi in stijgende lijn.

In Frankrijk klimt Pernod Ricard 2,79 procent. De producent van de gelijknamige pastis en andere geestrijke dranken zag de omzet door de coronacrisis krimpen met 9,5 procent. In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar ging het zelfs om een daling van 36 procent. De lockdowns zijn de boosdoener, maar in de Verenigde Staten en Europa konden thuisdrinkers enigszins soelaas brengen, meer dan de markt had verwacht.

Nog in Parijs verliest conservenfabrikant Bonduelle 1,23 procent. Dinsdag kwam CEO Jérôme Bonduelle om het leven bij een spijtig verkeersongeval in Rijsel. De automobilist die de fietsende topman aanreed in zijn thuisstad, pleegde nadien vluchtmisdrijf. De toegesnelde hulpdiensten konden niets meer betekenen voor de 50-jarige Bonduelle.

De koers van de euro is woensdag wat teruggevallen richting 1,19 dollar. Dinsdag was de Europese eenheidsmunt voor het eerst in twee jaar boven de 1,20 dollar gekoerst. Toch zit de euro al even in de lift. Na de koersval in maart, heeft de euro sinds halverwege mei de blik naar boven gericht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20