Beeldvormingsgroep Barco stuwt Bel20 omhoog

De beurs van Brussel bleef donderdag doorstomen. De sterindex Bel20 won bijna 1,5 procent. Ook de andere Europese beurzen koersten hoger.

Het is al de vierde dag op rij dat de Europese beurzen winsten noteren. De winst in Brussel was grotendeels te danken aan Barco. Het aandeel ging 6 procent hoger, omdat de Kortrijkse beeldvormingsgroep een rechtszaak tegen het Amerikaanse Delta Electronics en haar dochterbedrijf Vivitek won. Zij schonden het patent op het draadloze presentatiesysteem ClickShare van Barco en moeten hun product LauncherPlus uit de handel halen.

Ook Galapagos, Proximus en Telenet deden het goed, met respectievelijke winsten van 4,9 procent; 5,1 procent en 4 procent. Voor die laatste was er echter minder goed nieuws te melden. De telecomwaakhond BIPT heeft namelijk beslist dat Telenet lagere huurtarieven zal ontvangen van concurrent Orange dan verwacht.

Basic Fit

Op de brede markt snelde Mithra 10,44 procent hoger. De specialist in gezondheidszorgen voor vrouwen sloot een akkoord met Mayne Pharma voor de verkoop van haar anticonceptiemiddel Estelle in Australië. De licentie-overeenkomst kan leiden tot het ontvangen van licentie- en mijlpaalbetalingen, die kunnen oplopen tot 3,5 miljoen euro.

In Nederland bleef Basic-Fit de hele dag in de kijker staan. Het aandeel van de fitnessketen won 15 procent, als gevolg van de Nederlandse exitstrategie. De sportscholen mogen al op 1 juli heropenen, en niet zoals verwacht op 1 september.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20