Bedrijf achter TikTok boekt 130 procent meer omzet in eerste kwartaal

Bytedance, de Chinese eigenaar van de populaire video-app TikTok, zou in het eerste kwartaal van dit jaar 40 miljard yuan (5 miljard euro) verdiend hebben. Dat is 130 procent meer dan een jaar eerder, schrijft het persbureau Reuters op basis van bronnen.

Bytedance is een van de bedrijven die stevig kunnen profiteren van corona. Drie maanden lang zat iedereen binnen en aangezien we ons ergens mee moeten bezighouden, installeerden we massaal apps. Bytedance scoorde vooral in thuisland China met apps als Jinri Toutiao, Douyin en Vigo Video. Zes van de tien populairste apps in de Chinese App Store zijn van Bytedance.

Maar het echte goudhaantje is TikTok, dat sinds deze maand een nieuwe CEO heeft. De app, waar u een video kunt uploaden met muziek en allerlei filters over, werd in de eerste drie maanden van dit jaar 315 miljoen keer gedownload. Dat is het meeste dat een app al werd gedownload in één kwartaal. TikTok is razend populair onder jongeren en werd in totaal al meer dan 2 miljard keer gedownload.

Beursgang

Het doel dat Bytedance zichzelf zet voor dit jaar is 200 miljard yuan (25 miljard euro). Dat is 66 procent meer dan de 15 miljard euro omzet in 2019.

De goede cijfers kunnen Bytedance helpen bij zijn plannen voor een beursgang. Er gaan al een tijd geruchten dat het bedrijf naar de beurs zou willen trekken. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg is Bytedance op dit moment 100 miljard dollar (89 miljard euro) waard en zou het kunnen noteren aan een waarde tussen 150 en 180 miljard dollar.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20