Batterijproblemen met je Apple Watch Series 5/SE? Apple herstelt het gratis

Apple Watch
Shutterstock

Er zouden problemen zijn opgedoken bij een kleine groep gebruikers met een Apple Watch Series 5 of Apple Watch SE om hun smartwatch op te laden. Het probleem doet zich voor nadat de Apple Watch op spaarstand is gezet. Wie last heeft van dit probleem kan zijn toestel gratis laten herstellen.

In het nieuws: Apple maakte het nieuws over de oplaadproblemen bij bepaalde Apple Watches begin deze week zelf bekend op zijn supportpagina. Daar wordt uitgelegd hoe het probleem zelf kan proberen oplossen en wat je moet doen als dat niet lukt.

Om welke toestellen gaat het? De oplaadproblemen doen zich volgens Apple voor bij ‘een zeer klein aantal gebruikers van de Apple Watch Series 5 en Apple Watch SE met watchOS 7.2 of 7.3′.

  • Om te weten welk model Apple Watch jij hebt, ga je naar de instellingen en tik je daar op ‘Algemeen’ en dan op ‘Info’.

Hoe kan je het oplaadprobleem herkennen? Om te weten of het probleem zich bij jouw Apple Watch voordoet, moet je die minstens een halfuur in de oplader zetten. Als de batterij dan nog niet wordt opgeladen, is er iets fout.

Wat moet je dan doen?

  • Eerst en vooral moet je je Apple Watch updaten naar watchOS 7.3.1. Deze update is speciaal uitgebracht om het probleem bij een deel van de getroffen toestellen te verhelpen.
  • Als dat niet helpt, neem je contact op met Apple Support voor een gratis reparatie.

Lees ook: ‘Apple Watch kan Covid-19 opsporen voor eerste symptomen opduiken’