BASE lanceert abonnementen voor vast internet en televisie

BASE komt volgende maand met abonnementen voor televisie en/of vast internet. Dat doet het bedrijf via moederbedrijf Telenet. De diensten zijn in heel het land beschikbaar vanaf 3 juni en behoren tot de goedkoopste op de markt.

In het nieuws: BASE heeft zojuist aangekondigd dat het – naast de al bestaande mobiele diensten – ook zijn intrede maakt in de markt van vast internet en televisie. Het bedrijf richt zich daarbij naar eigen zeggen op klanten “die hun diensten zelf willen kiezen en alleen willen betalen voor wat ze echt nodig hebben”. BASE moet voor moederbedrijf Telenet worden wat Scarlet is voor Proximus.

Soorten abonnementen

BASE maakt geen gebruik van zogenaamde bundels. Al hun diensten zijn dus apart beschikbaar. Wie ze combineert, krijgt wel een levenslange korting.

 • BASE komt met twee abonnementen voor vast internet.
  • 300 GB aan downloadsnelheden van maximaal 50Mbit/s en uploadsnelheden van 5Mbit/s: 27 euro per maand.
  • Onbeperkt surfen aan downloadsnelheden van maximaal 200 Mbit/s en uploadsnelheden van 20 Mbit/s: 40 euro per maand.
 • Ook voor televisie zijn er twee opties. Beide opties bieden je 28 Franstalige of Nederlandstalige zenders. Daarnaast krijg je ook de opties opnemen (tot 200 uur), replay (36 uur) en pauzeren.
  • Wie enkel via de BASE TV-app wil kijken – en dus een Chromecast, Apple TV of smart TV gebruikt -, betaalt 10 euro per maand.
  • Wie een box wil, betaalt 15 euro per maand.
 • Aan de mobiele abonnementen verandert niets. Die hebben allemaal onbeperkt bellen en sms’en. Verder betaal je 15 euro voor 8 GB, 20 euro voor 25 GB, 29 euro voor 50 GB en 39 euro voor 120 GB.

Korting: Vanaf twee of meer producten bij BASE krijg je bovendien 10 procent korting op je televisie- of internetabonnement.

“Door internet en televisie toe te voegen aan ons mobiele aanbod, openen we een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van BASE. Als uitdager op deze nieuwe markt wil BASE trouw blijven aan haar identiteit. Geen onnodige supplementen: iedereen moet zich vrij voelen om te kiezen wat hij of zij echt nodig heeft: geen gsm-abonnement nodig als de werkgever er al voor betaalt, geen tv-abonnement voor wie alleen online kijkt, en zeker geen onbeperkt internet voor wie daar geen optimaal gebruik van maakt. Met BASE willen we aan al deze behoeften voldoen en tegelijk uiterst concurrerend blijven op het vlak van de prijs.”
Gérald Demortier, binnen de Telenet Group verantwoordelijk voor het merk BASE

Ook nog: Eerder deze maand maakte nieuwkomer Digi Belgium bekend in de tweede helft van 2024 zijn mobiele abonnementen te zullen lanceren. Later komen ook zij met vast internet en televisie.