Bart Tommelein besmet met coronavirus

De burgemeester van Oostende heeft dinsdag positief getest op het nieuwe coronavirus. De besmetting kwam aan het licht bij een gepland hartonderzoek in het ziekenhuis.

Dinsdag trok de kandidaat-voorzitter van de liberalen naar de cardioloog voor een hartonderzoek. Op een CT-scan zagen de dokters enkele vlekjes op de longen, waarna besloten werd om een coronatest uit te voeren. Woensdagmiddag kreeg Tommelein de positieve uitslag, maar hij vertoont geen ernstige symptomen. Hij voelt zich goed en gaat met zijn volledige gezin in quarantaine. Zijn werk als burgemeester blijft hij gewoon uitvoeren.

‘Vorige week voelde ik me vermoeid, maar ik dacht dat het te maken had met de stress en de heftige periode waarin we ons bevinden’, reageert Bart Tommelein (Open Vld) bij Het Laatste Nieuws. ‘Ik ben verrast dat ik nu corona heb opgelopen. Hoe of wanneer ik besmet ben geraakt, dat is ook voor mij een raadsel. Ik ben erg voorzichtig geweest: handen wassen, afstand houden, enzovoort.’

Meer