Bart De Wever en Marc Van Ranst ‘headliners’ van corona-debat

Viroloog Marc Van Ranst en N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn maar enkele van de zwaargewichten die komende zaterdag zullen debatteren over de impact van het coronavirus op onze maatschappij. Tot een rechtstreekse confrontatie tussen de twee komt het evenwel niet.

Het grote ‘Coronadebat’, een organisatie van Medische Wereld, is een jaarlijks medisch symposium van de VUB. Dat staat helemaal in het teken van, uiteraard, corona.

Het symposium gaat door, zonder publiek, maar met een livestream blijkbaar van én VRT én VTM, wat meteen de gravitas van de zaak aanduidt, mediagewijs dan.

Clash tussen bekenden

Want de line-up is indrukwekkend: naast Van Ranst, komt ook Bart De Wever (N-VA) afzakken. Beiden kennen elkaar: De Wever liet zich testen op corona bij Van Ranst. Die test was negatief.

Van Ranst en De Wever staan politiek diametraal tegenover elkaar. De bekendste viroloog van het land heeft zijn sympathie voor PVDA nooit verborgen, en toonde zich al meermaals kritisch voor de Vlaams-nationalisten van De Wever.

Tot een rechtstreekse confrontatie tussen de twee zal het evenwel niet komen. Het debat is in segmenten opgedeeld, waarbij Van Ranst deel uitmaakt van een panel over de gezondheidsimpact van het virus. Daar zal de politiek evenwel ook vertegenwoordigd zijn in de figuur van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). De Wever neemt deel aan het debat dat nadien op het programma staat over de economische gevolgen.

Verder zijn er nog ‘zwaargewichten’: vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) en VBO-baas Pieter Timmermans, en de CEO van het UZ Brussel, Marc Noppen. Het volledige programma kan u hier bekijken.

Een eerdere versie van dit artikel vermeldde ten onrechte dat Marc Van Ranst en Bart De Wever rechtstreeks met elkaar in debat zouden gaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20