Bart De Wever naar PFOS-Onderzoekscommissie

Het is deze week de beurt aan de politici, om voor de PFOS-Onderzoekscommissie in het Vlaams Parlement te verschijnen. Maandag verscheen al de burgemeester van Zwijndrecht, André Van de Vyver (Groen). Vandaag komt Bart De Wever (N-VA), als Antwerpse burgemeester aan bod. Hij kon maandag niet, omdat hij in quarantaine zat. 

  • De Wever zal er tekst en uitleg geven over de periode in 2017, toen de vervuiling op de site duidelijk werd, en de vraag opdook of men moest communiceren. De Antwerpse burgemeester drong daarop aan, maar uiteindelijk gebeurde dat toch niet. Dat gebeurde op een stuurcomité van de BAM, de beheersmaatschappij die de werken rond Oosterweel uitvoert (vandaag heet de BAM Lantis), op 18 december.
  • Maandag is het échte hoogtepunt van de commissie, want dan komen Joke Schauvliege (CD&V), Ben Weyts (N-VA) en Geert Bourgeois (N-VA) langs. Alle drie vervulden zij hoofdrollen binnen de Vlaamse regering. En zeker bij Schauvliege waren er al rechtstreekse beschuldigingen vanuit de administratie, met name de OVAM, de Vlaamse Afvalstoffenmaatschapij, richting haar kabinet. “Het besluit om niet te communiceren was politiek, het was de minister zelf”, zo stelde OVAM-topvrouw Henny De Baets.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.