Banken grote winnaars Bel20

ING en KBC zullen ongetwijfeld tevreden terugblikken op de handelsdag. De twee grootbanken schoten meer dan 5 procent naar omhoog.

De Bel20 won 2,2 procent. Die stijging was onder meer te danken aan de mooie prestaties van de grootbanken.

ING en KBC de grootste winnaars

ING was woensdagavond de grootste winnaar in de Bel20 met een stijging van 7,4 procent. KBC eindigde op de tweede plaats met een winst van 5,7 procent. Die stijgingen waren te danken aan een sterke euro waardoor het kapitaal in beleggings-en spaarproducten in euro in waarde zijn gestegen tegenover de dollar.

Barco en Argenx waren de grootste verliezers. Die aandelen daalden met respectievelijk 1,4 en 3,75 procent.

Bekaert heeft beslist om een fabriek in Canada te sluiten. De staaldraadproducent liet in een persbericht weten dat die beslissing werd genomen om de concurrentiekracht te verzekeren. Het bedrijf verwees daarin ook naar de gevolgen van coronapandemie. De beleggers lijken alle vertrouwen te hebben in Bekeart en gaven het aandeel een boost van 3 procent.

Europa kleurt groen

Ook elders in Europa kleuren de beurzen groen. De Eurostoxx50 sloot de handelsdag af met een winst van 2 procent.

De chipproducent X-Fab won 13,9 procent nadat het bedrijf uitpakte met een verhoogde omzetprognose. Melexis profiteerde overigens mee van de koersstijging van zijn toeleverancier en schoot op het einde van de beursdag maar liefst 4,5 procent omhoog.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20