Baloise-CEO Gert De Winter beperkt taken wegens kankerbehandeling

Gert De Winter, de wereldwijde CEO van de Zwitserse verzekeringsgroep Baloise, kondigt aan dat hij kanker heeft en zich terugtrekt uit de dagdagelijkse leiding.

De 56-jarige Antwerpenaar behoort tot de selecte club van Belgische managers die het tot CEO van een buitenlandse multinational geschopt hebben. Hij leidt sinds 2016 Baloise Group, nadat hij eerder aan het hoofd stond van de Belgische tak.

De Zwitserse verzekeringsgroep, die actief is in Zwitserland, Duitsland, België en Luxemburg, meldt in een persbericht dat Gert De Winter voortaan volgens een verkort schema zal werken en “zich zal terugtrekken uit de frontlinie, wellicht tot in de zomer van 2022”, zodat hij zich kan concentreren op zijn behandeling tegen kanker.

“Er is een tumor ontdekt in zijn slokdarm die medische behandeling vereist. De prognose voor herstel van de pre- en postoperatieve behandelingen en chirurgie is goed.”

Strategische zaken

Michael Müller, de CEO van Baloise Zwitserland, neemt de dagelijkse leiding van de groep over. De Winter blijft wel toezicht houden op de strategische zaken.

“We zijn optimistisch dat Gert later in het jaar weer fulltime kan werken. De hele familie Baloise wenst hem een ​​volledig herstel en veel sterkte voor de komende behandeling”, zegt voorzitter van de raad van bestuur Thomas von Planta.

(mah)


Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.