Ayming BeNeLux organiseert een grote aanwervingscruise

Geschreven met input van Ayming

In 2022 wil Ayming BeNeLux zijn personeelsbestand met meer dan 50% uitbreiden om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van ondernemers die op zoek zijn naar advies over hoe ze de prestaties van hun bedrijf kunnen optimaliseren op het gebied van Human Resources, Innovatie en Financiën. De volgende Job Dating vindt plaats op 28 april.

Laurie Pilo, Managing Director van Ayming BeNeLux, licht toe.

Laurie Pilo, Managing Director Ayming BeNeLux

De pandemie lijkt u geen windeieren te hebben gelegd?

“We zijn in 2021 inderdaad mooi gegroeid, met een omzetstijging van 10% tot 6,5 miljoen euro. Als reactie op de crisis kloppen sinds twee jaar steeds meer ondernemingen bij ons aan om hun processen te optimaliseren om hun kosten te verlagen, hun cashflow te versterken en, voor de ondernemingen met O&O-teams, de fiscale stimulans te verkrijgen die hen recht geeft op een gedeeltelijke vrijstelling van de doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers. In dit belangrijke domein, dat geviseerd wordt door fiscale controles, hebben wij in 2021 8.000 Belgische R&D-dossiers behandeld. We kunnen met genoegen stellen dat 98% van onze in 2021 gecontroleerde klanten deze controles heeft doorstaan”. 

Op het gebied van HR-expertise hebben wij onze cliënten geholpen meer dan 6 miljoen euro terug te vorderen, door de berekeningsgrondslag veilig te stellen en de payrollprocessen te stroomlijnen. 

Om ons groeiende klantenbestand tegemoet te komen, moeten we dus ons team versterken.”

Naar wat voor soort profielen bent u op zoek?

“Ons huidige team van 45 mensen bestaat hoofdzakelijk uit experts die gespecialiseerd zijn in financiële ondersteuning van ondernemingen. In 2022 willen we 24 talenten aanwerven: voornamelijk wetenschappelijke ingenieurs, payrollspecialisten en experts in vastgoedfiscaliteit. 

Wij zullen twee Job Datings organiseren, onze originele aanwervingsformule waarmee we kandidaten echt kunnen ontmoeten via snelle sollicitatiegesprekken en workshops waarin ze hun persoonlijkheid, hun passies en sterke punten kunnen uitdrukken. Inderdaad, zoals elk bedrijf dat de beste kwaliteit aan zijn klanten wil leveren, zijn wij veeleisend! Maar we hebben altijd in de meerwaarde van het menselijke geloofd. Soft skills zijn waar mensen het meest naar op zoek zijn. De rest kan bijna altijd aangeleerd worden. Luisteren, nieuwsgierig zijn, positief, ambitieus zijn en durven maar ook graag in teamverband werken, pragmatisch en integer zijn en graag plezier maken, dat is de ideale consultant bij Ayming. 

De eerste vindt plaats op 28 april in Brussel, op een boot! Tijdens een gezellige minicruise kan iedereen beslissen of hij met het proces wil verdergaan. Je kan je nog altijd inschrijven via onze website.

Ik voeg daaraan toe dat we in oktober 2021 trots waren op het Great Place To Work-label dat we behaalden (gebaseerd op een anonieme enquête onder werknemers over hun werkplekervaring), wat talent nog meer kan motiveren om bij ons te komen werken.”

Verwacht u nog nieuws voor 2022?

“Absoluut! Zo gaan we een digitaal platform lanceren, Acciline+ genaamd, voor de monitoring van de gezondheid op het werk en risicopreventie.

Zo vereenvoudigt Acciline+ het elektronisch beheer van aangiften van arbeidsongevallen – het waren er niet minder dan 55.550 in 2020! Ook kunnen ongevallen worden geanalyseerd zodat ze minder vaak voorkomen en kan toezicht worden gehouden op de naleving van de HVM-voorschriften (hygiëne, veiligheid en milieu). De aan het platform gekoppelde mobiele applicatie (Myacci+) maakt preventie op het terrein mogelijk: bijvoorbeeld om een potentieel risico op de arbeidsplek te beoordelen of om teams in real time te waarschuwen wanneer zich een ongeval voordoet.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20