Autosalon dan toch definitief geannuleerd

Er zal tussen 15 en 23 januari dan toch geen Autosalon plaatsvinden in Brussels Expo. Dat heeft organisator Febiac bekendgemaakt. “Het leek ons in de huidige context de verstandigste oplossing”, zegt communicatiedirecteur Gabriel Goffoy.

Eerst geen Autosalon begin 2022, daarna toch nog in een compacte vorm en uiteindelijk weer nee. De editie 2022 van het jaarlijkse autofeest op de Heizel wordt definitief geschrapt, zo kondigde de organisatie vrijdag aan. Het zal het tweede jaar op rij zijn dat er door het coronavirus geen Autosalon is in de Brusselse beurshallen.

Deze keer wil autofederatie Febiac het evenement wel “verplaatsen” naar de concessiehouders. Hoe dat concreet zal gaan, moet later nog duidelijk worden. “Alle merken gaan zelfstandig krachtige saloncondities lanceren en nieuwigheden voorstellen aan klanten”, aldus Goffoy.

Op die manier is er dus wel een 99ste Autosalon, wat maakt dat Febiac in 2023 kan uitpakken met het 100ste salon. Het is de bedoeling zeker door te gaan, benadrukt Goffoy. “We hadden een prachtig salon voorbereid. Het is alleen de vraag wanneer we het uit de schuif kunnen halen.”

De ticketverkoop was nog niet begonnen. Er waren volgens Febiac ook nog niet al te veel kosten gemaakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20