Autoproducenten maken real-time informatie over locatie van elk voertuig over aan Chinese overheid

In China bezorgen Tesla en andere producenten van elektrische wagens de overheid voortdurend informatie over de precieze locatie van hun voertuigen. 

Deze informatie vervolledigt de al indrukwekkende massa van surveillance-materiaal waarover de overheid beschikt, nu de Chinese president Xi Jinping het gebruik van technologie opvoert om de activiteiten van burgers te monitoren.

Een meedogenloze strijd tegen elke vorm van ongehoorzaamheid

China voert een meedogenloze strijd tegen elke vorm van ongehoorzaamheid tegenover de politiek die door de heersende Communistische Partij wordt uitgestippeld. Artificiële Intelligentie (A.I.) en ‘Big Data’ worden daarbij ingezet om de controle te optimaliseren en zo mogelijke bedreigingen te voorspellen en ongedaan te maken.

Aan deze al indrukwekkende toolkit worden nu ook data toegevoegd die worden verkregen vanuit een nieuwe generatie van geconnecteerde wagens, die straks enkel meer persoonlijke informatie zullen verzamelen.

© Yiran Ding/ Unsplash

200 autoproducenten ‘doen wat de wet hen voorschrijft’

Volgens een rapport van de Associated Press zijn er vandaag al meer dan 200 autoproducenten, waaronder Tesla, Volkswagen, BMW, Daimler, Ford, General Motors, Nissan, Mitsubishi en de Chinese elektrischewagenbouwer NIO, die informatie over de locatie van voertuigen en tientallen andere data overmaken aan door de regering beheerde controlecentra .

Meestal is de eigenaar van de wagen niet van de praktijk op de hoogte. Ook de autoproducenten zeggen dat ze weinig meer doen dan lokale wetten na te leven, die enkel van toepassing zijn op elektrische voertuigen.

Wat met de ethiek?

Volgens de Chinese overheid worden de data enkel gebruikt om de verkeersveiligheid te verbeteren, fraude met subsidies te voorkomen en de industriële ontwikkeling en infrastructuurplanning te optimaliseren. Andere landen – de Verenigde Staten, Japan, de landen van de Europese Unie,… – verzamelen deze real-time gegevens niet.

Vragen rijzen dan ook over de ethiek van de autoproducenten die de Chinese overheid non-stop van deze gegevens voorzien. Die bedrijven moeten zich misschien eens de vraag stellen of het gebruik overeenstemt met de bedrijfswaarden, zelfs als men daarvoor ‘s werelds grootste markt voor elektrische auto’s de rug moet toekeren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20