Australië blijft tot 2021 op slot

Wie dit jaar nog naar Australië wil reizen is eraan voor de moeite. Volgens minister van Toerisme en Handel Simon Birmingham blijven de grenzen dit jaar zo goed als zeker gesloten.

‘Spijtig genoeg is het zeer onwaarschijnlijk dat er dit jaar nog een mogelijkheid tot internationale reizen komt’, aldus de minister.

Zelfs reisbubbels met nagenoeg coronavrije landen als buurland Nieuw-Zeeland en enkele andere landen die weinig coronagevallen tellen, blijven onzeker. Enkel kunnen uitzonderingen gemaakt worden voor zakenreizen. Ook voor internationale studenten en een aantal andere bezoekerscategorieën wordt een werkbare oplossing gezocht. Maar deze mensen moeten sowieso 14 dagen in zelfquarantaine bij aankomst. Net als dat het geval is voor Australiërs die terugkeren naar hun land. Internationale studenten dragen jaarlijks 38 miljard dollar bij tot de Australische economie.

‘Ik hoop dat we uiteindelijk met enkele landen die vergelijkbare successen boekten in de strijd tegen Covid-19 als Australië en Nieuw-Zeeland, kunnen samenwerken om een manier te vinden waarbij essentiële zakenreizen die bijdragen tot jobs in onze economie mogelijk worden’, aldus Birmingham. Hij voegde daar aan toe ‘dat toerisme naar of vanuit Australië nog behoorlijk ver weg is’. Toen hem gevraagd werd of er sprake is van een reisverbod tot 2021, zei Birmingham ‘dat dit waarschijnlijk het geval zal zijn’.

10 miljoen Australiërs reisden vorig jaar naar het buitenland. Maar de minister vroeg zijn landgenoten om dit jaar binnen Australië te reizen. Op die manier kan om het lokale toerisme worden ondersteund. Sinds midden maart zijn 3 op elke 10 horecajobs in het land verloren gegaan.

Australië telt tot op vandaag meer dan 7.300 bevestigde gevallen van Covid-19. 102 patiënten hebben het virus niet overleefd. Woensdag werd opnieuw de grootste stijging in een maand opgemeten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20