Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Astronauten zullen in de toekomst hun eigen uitwerpselen eten

Logo Business AM
Sciences

07/02/2018 | wouter.veeckmans@gmgroup.be | 2 min leestijd

Na de geslaagde lift-off van de Falcon Heavy-raket gisterenis ruimtevaart weer helemaal hip. Elon Musk richt zijn pijlen nu op eenruimtereis naar Mars, maar zover zijn we nog lang niet. Eén van de grootstelogistieke bekommernissen voor zo’n expeditie is het voedseltekort van debemanning. De oplossing van de Amerikaanse Pennsylvania State University: astronautenmoeten hun eigen excrementen eten.

Elon Musk wil dat het mogelijk wordt om naar Mars te reizen en daar wordt ook aan gewerkt met de lift-offvan de Falcon Heavy, de zwaarste raket ooit. Hoewel we gisteren al een stap dichter waren, doen er zich nog heel wat problemen voor. Het grootste probleem is het voedsel. Het is voor astronauten niet gemakkelijk om eten mee te nemen voor zo’n lange reis. Daar komt bij dat indien de reis vertraging oploopt, de astronauten zonder voedsel zitten. 

Daar hebben onderzoekers van de Amerikaanse Pennsylvania State University iets op gevonden: uitwerpselen. Klinkt walgelijk, maar zo recycleren astronauten al langer hun afval door hun eigen urine tot drinkwater om te zetten. kaka is natuurlijk een ander verhaal. Toch zijn de wetenschappers van Penn State erin geslaagd menselijke keutels om te zetten naar eetbare, voedzame substanties. Microben zorgen voor de afbreking van de uitwerpselen en zo verteren de microben de afvalstoffen en produceren methaan, een gas dat een ander soort microbe doet ontstaan. 


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks