De paradox van de Belgische arbeidsmarkt: ontslaggolven gaan hand in hand met aanwervingen

Almaar meer bedrijven bereiden noodgedwongen een personeelsinkrimping voor, maar tegelijk woedt de war for talent heviger dan ooit. Dat leidt tot delicate situaties op de werkvloer, met afvloeiingen en aanwervingen op hetzelfde moment.

Waarom is dit belangrijk?

Welk effect zal de groeivertraging hebben op de Belgische jobs? Dat zou wel eens sterk kunnen verschillen per bedrijf of sector.

In het nieuws: vier op de tien werkgevers vrezen medewerkers te moeten ontslaan, zo blijkt uit een bevraging van hr-dienstengroep Liantis.

De details:

  • De overgrote meerderheid (ruim 86 procent) van de ruim 1.500 ondervraagde ondernemingen verwacht dat de gemiddelde kosten per medewerker binnenkort met 0 tot 30 procent zal stijgen.
  • Dat heeft uiteraard alles te maken met de hoge energieprijzen en de automatische loonindexering.
  • Bijna vier op de tien bedrijfsleiders (ruim 39 procen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.