Apple zou het team achter de Apple Car ontbonden hebben: wat zijn de gevolgen voor de elektrische auto van de techreus?

Komt het project van Apples elektrische auto in het gedrang? Volgens Apple-analist Ming Chi Kuo heeft het bedrijf uit Cupertino het team dat aan het project werkte, ontbonden.

Er waren de afgelopen maanden verschillende aanwijzingen dat Apple zijn eerste stappen wil zetten op de markt van elektrische auto’s. Maar rond het project hangt een waas van geheimzinnigheid. De techreus werkt wellicht al jaren aan het project, en het kan best nog een aantal jaren duren vooraleer fans iets concreets voorgeschoteld krijgen.

Die wachttijd zal al helemaal oplopen als het team dat zich met het project bezighield volledig is ontbonden. Ming Chi Kuo, een analist die gespecialiseerd is in de activiteiten van Apple, bevestigt dat het team dat zich over de Apple Car boog, is ontslagen. Het is mogelijk dat de beslissing er komt nadat verschillende medewerkers binnen het team zelf zijn opgestapt, wat nieuwsdienst Bloomberg al in december suggereerde.

Of het huidige team nog aan het project werkt of niet, zal Apple echter niet tegenhouden om zich op de EV-markt te lanceren. Ming Chi Kuo zegt dat het team ondertussen al een tijdlang ontbonden is, maar dat “een reorganisatie de komende drie tot zes maanden noodzakelijk is om het doel van massaproductie tegen 2025 te bereiken”.

Het gerucht luidt dat de techreus zijn Apple Car in 2025 zal onthullen. Dat is nog steeds een realistische planning.

Een reuzenproject

Als de onthullingen van Bloomberg en Ming Chi Kuo kloppen, zou dat alleen maar bevestigen dat het project om een elektrische – wie weet zelfrijdende – auto te ontwikkelen een reuzenproject is. Om zo’n uitdaging tot een goed einde te brengen, en de Apple Car op de markt te krijgen, zal het bedrijf eerst verschillende uitdagingen moeten trotseren. 

Het dossier stond blijkbaar al in een vergevorderd stadium. Apple zou al ontmoetingen gehad hebben met verschillende autofabrikanten die bereid waren om mee te helpen aan de ontwikkeling van de Apple Car. De fabrikanten zouden dan instaan voor de productie van de wagen, terwijl Apple zich zou toewijden aan de rijtechnologieën en de boordfuncties van de wagen.

Er lijkt niets anders op te zitten dan geduldig te wachten tot Apple zijn eerste wagen presenteert, vermoedelijk in 2025.

(lp/evb)

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Gocar.be - Maxime Hérion
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto