Apple werkt aan intelligente juwelen voor mens en dier

Met de Apple Watch en de draadloze ApplePods heeft de techgigant uit Cupertino al twee soorten “draagbare” slimme voorwerpen. In een octrooi dat onlangs in de Verenigde Staten is aangevraagd, laat Apple doorschemeren wat zijn ideeën voor de toekomst zijn: juwelen die met elkaar verbonden zijn. Een nieuwe stap naar virtuele werelden?

Apple Insider, een site die, zoals de naam al doet vermoeden, informatie verschaft over al het nieuws over het merk Apple, heeft de indiening van een nieuw octrooi in de Verenigde Staten gespot. Het wordt “Wearable loops met ingebedde circuits” genoemd en bestrijkt een breed scala van potentiële toepassingen.

“Elektronische apparaten kunnen op het lichaam van een gebruiker worden gedragen of aan een voorwerp worden bevestigd”, aldus het octrooi. “Een elektronisch apparaat kan bijvoorbeeld een lus, band of koordachtige vorm hebben die om een persoon, dier of voorwerp kan worden vastgemaakt op verschillende wijzes.”

“De elektronische apparaten kunnen om de pols of de nek van de gebruiker worden gedragen”, gaat de tekst verder.

Meerdere functionaliteiten

Apple legt uit dat deze objecten “kunnen worden gebruikt om informatie te verzamelen over de persoon of het object waaraan het elektronische apparaat is bevestigd.”

Meer specifiek gaat het om “locatie-informatie, activiteitsinformatie, identificatie-informatie, medische of biometrische informatie”. Bovendien kan hetzelfde toestel “worden gebruikt om een gebruiker output te geven (haptische output, audio-output en/of visuele output).

De apparaten kunnen ook ” identificatiegegevens over de persoon of het voorwerp opslaan” of ” berichten voor een gebruiker opslaan”.

Wat betekent dit in de praktijk?

Bij deze nogal technische beschrijvingen is wat duiding wel op zijn plaats. Het is duidelijk dat Apple het over juwelen heeft, voornamelijk kettingen en armbanden. Maar ook kleine alledaagse voorwerpen zoals sleutelhangers. Allemaal draadloos verbonden en “intelligent.”

I(Apple / U.S. Patent Office)

Net als de Apple Watch zouden deze aangesloten objecten bepaalde gezondheidsgegevens met je kunnen delen (je hartslag of zuurstofgehalte in het bloed, bijvoorbeeld), je in staat stellen te bellen of berichten te versturen, of naar muziek te luisteren.

Bovendien moeten er nieuwe functionaliteiten aan worden toegevoegd. Apple geeft namelijk aan dat deze objecten kunnen worden gebruikt “als anker of visuele markering in een augmented reality– of virtual reality-systeem.”

“Een gebruiker kan bijvoorbeeld een gebaar boven zijn hoofd maken, zoals een linkerhandgebaar om visuele inhoud naar links te verplaatsen”, illustreert Apple. “Een ander voorbeeld is dat een gebruiker een visueel item in zijn gezichtsveld kan selecteren door op dat item te tikken.”

Dergelijke objecten kunnen ons een hele eind op weg helpen in een virtuele wereld, vergelijkbaar met Meta’s metaverse. Met een eenvoudige verbonden armband bijvoorbeeld zou het systeem de bewegingen van onze handen kunnen herkennen, zonder dat we specifieke handschoenen hoeven te dragen.

(ns/evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20