Apple rolt een langverwachte update uit van de Face ID, al kan niet iedereen ervan meegenieten

Al bijna twee jaar zijn de mondmaskers zodanig in ons dagelijks leven ingeburgerd dat we het huis niet meer verlaten zonder een op zak te dragen. Apple hinkte echter lange tijd achterop om zijn technologie aan die nieuwe gewoonte aan te passen. Het bedrijf komt nu met een oplossing voor een probleem dat vele gebruikers al langer teistert. 

Je iPhone ontgrendelen met gezichtsherkenning terwijl je een mondmasker draagt, iedereen heeft er ongetwijfeld al eens mee geëxperimenteerd op het werk of in de trein. Helaas blijkt het telkens een onmogelijke daad te zijn.

Het probleem behoort binnenkort echter tot het verleden. De betaversie van iOS 15.4 – die op 27 januari werd uitgerold – verbetert de Face ID. De update stelt de smartphone voortaan in staat het gezicht van zijn eigenaar te herkennen, zelfs wanneer die een mondmasker draagt.

Geen extra foto nodig

Het zal zelfs niet nodig zijn om op voorhand een foto van jezelf te trekken terwijl je een masker draagt. Face ID zal een gemaskerd persoon herkennen, zelfs al is enkel het onbedekte gezicht geregistreerd. Dat is te danken aan een analyse van de “unieke eigenschappen van je gezicht rond de ogen”.

Daarbovenop maakt de update van Face ID het ook makkelijker om mensen te herkennen die een bril dragen. Al blijven zonnebrillen natuurlijk uitgesloten, aangezien het gebied rond de ogen zichtbaar moet blijven.

Enkel voor nieuwste modellen

Het mindere nieuws: enkel de nieuwste modellen van de iPhone zullen van deze nieuwe verbeterde functie profiteren. Volgens Frandroid zal de optie enkel beschikbaar zijn bij de iPhone 12 en 13.

Wie een ouder model in zijn bezit heeft, zal dus nog steeds zijn wachtwoord moeten intikken, wanneer de gezichtsherkenningstechnologie niet voorbij het masker heen kan kijken. 

(lp/lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.