Nieuwe geruchten iPhone 12 Pro: ProMotion-scherm, grotere batterij en betere Face ID

Een nieuwe week, een nieuw gerucht over de iPhone 12-reeks. Deze keer ligt de aandacht op de iPhone 12 Pro en de 12 Pro Max. Het ziet er namelijk naar uit dat Apple beide versies zal voorzien van een indrukwekkend, supervlot ProMotion-scherm.

8AM Tech

In het nieuws: De doorgaans zeer betrouwbare Max Weinbach van het YouTube-kanaal EverythingApplePro komt deze week met heel wat geruchten over de opvolgers van de iPhone 11 Pro en de 11 Pro Max.

Het scherm: Het grootste en meest interessante nieuws over de iPhone 12 Pro (Max) gaat over de display.

  • Apple lijkt eindelijk ook voor zijn iPhones over te stappen op een hogere refresh rate. Momenteel hebben hun modellen maximum 60 Hz, terwijl concurrenten zoals de OnePlus 8 Pro en de Samsung S20 Ultra voorzien zijn van 120 Hz.
  • Nochtans heeft ook Apple deze technologie al, want de iPad Pro heeft een 120 Hz-scherm met de naam ProMotion.
  • Volgens EverythingApplePro zal het bedrijf ook de iPhone 12 Pro (Max) voorzien van een 120 Hz-scherm.
  • Zo’n hoge refresh rate zorgt ervoor dat je heel vloeiende, heldere beelden krijgt op je smartphone. Dat verschil merk je vooral als je video’s kijkt, scrolt of games speelt.
  • In tegenstelling tot bij andere merken, waar je handmatig moet kiezen tussen een hoge refresh rate of een lage, zal de ProMotion-display zich automatisch aanpassen aan wat getoond wordt op het scherm. Op die manier gebruik je alleen de 120 Hz als het nodig is en verbruik je niet onnodig veel batterij.
  • De iPhone 12 Pro krijgt een 6,1 inch scherm terwijl het scherm van de Pro Max 6,7 inch groot zal zijn.

Ook dit nog: Daarnaast toont de YouTube-video nog enkele kleinere geruchten over de opvolger van de iPhone 11 Pro.

  • De batterij van de iPhone 12 Pro Max zou een capaciteit hebben van 4.400 mAh. Dat is een stuk meer dan de 3.969 mAh van zijn voorganger.
  • Die grotere batterij is ook nodig omdat een hogere refresh rate van het scherm veel meer accu verbruikt. Bovendien zullen die modellen ook compatibel zijn met 5G en ook dat verbruikt meer stroom.
  • Face ID zal op de nieuwe modellen onder een bredere hoek werken waardoor je scherm vlotter moet ontgrendelen.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20