Apple met 1.765 miljard dollar beurswaarde terug waardevolste bedrijf ter wereld

Techreus Apple heeft in de beurshandel vrijdag het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco tijdelijk afgelost als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Aandelen van de iPhonemaker werden in New York tot 7,1 procent meer waard nadat het bedrijf recordcijfers had gepresteerd. Daarmee steeg de beurswaarde van Apple naar 1.765 miljard dollar, net iets meer dan Saudi Aramco, dat in december naar de beurs in Riyad ging.

Voor die beursgang streed Apple met Microsoft om de titel van waardevolste beursgenoteerde bedrijf. Saudi Aramco was bij de beursgang 1.700 miljard dollar waard en dat was destijds veel meer dan het techbedrijf.

Het olieconcern steeg qua waarde daarna door naar 2.000 miljard dollar, maar door de coronavirus zakte de olieprijs en ook de beurskoers. Een door Saudi-Arabië begonnen prijzenoorlog zette de olieprijzen verder onder druk. Ten opzichte van eind december is een aandeel Saudi Aramco 6,4 procent in waarde gedaald.

Apple daarentegen kent een uitstekend jaar. Ieder kwartaal presteerde het Amerikaanse bedrijf beter dan de verwachtingen van analisten en de beurskoers is sinds begin dit jaar haast 40 procent gestegen. Analisten hebben al de verwachting uitgesproken dat de producent van onder meer smartphones en laptops binnenkort meer dan 2.000 miljard dollar waard zal zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20