Apple laat oog vallen op James Bond en live sport

Het technologieconcern Apple heeft met verschillende partijen gesprekken gevoerd om extra content aan zijn streaming-platform toe te voegen. Dat heeft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal gemeld.

Onder meer zou zijn gepraat met het entertainmentconcern MGM Holdings, dat de rechten op de franchise James Bond in bezit heeft. Tevens zouden onderhandelingen zijn gevoerd met de Pac-12 Conference, een rechterhouder op diverse universitaire sportcompetities.

Sportevenementen

Waarnemers zouden echter wel benadrukt hebben dat de gesprekken zich nog in een bijzonder pril stadium bevinden. Er zijn dan ook geen garanties op een daadwerkelijke overeenkomst.

‘De gesprekken maken anderzijds duidelijk dat Apple bereid is tot belangrijke investeringen om het aanbod van zijn platform voor online videostreaming uit te breiden,’ aldus The Wall Street Journal. ‘De streamingdienst Apple TV+ ging vorig maand van start met amper negen originele programma’s.’

De Pac-12 Conference heeft de rechten op competities voor universitaire teams in disciplines zoals atletiek, american football, basketbal en baseball. Een dergelijke samenwerking zou Apple voor de eerste keer toegang kunnen bieden tot een live sportprogrammering. Anderzijds zou de collaboratie met Apple aan de Pac-12 Conference de mogelijkheid bieden om zich tot een breder publiek te richten.

Hoewel er geen zekerheid is dat het daadwerkelijk tot een samenwerking komt, noemen waarnemers de interesse van Apple belangwekkend. Het bedrijf beschikt immers over grote financiële reserves. De onderneming zou dan ook in de toekomst mogelijk een belangrijke bieder voor de rechten op grote sportevenementen kunnen worden.

Bond

Een akkoord met MGM Holdings zou Apple verder de mogelijkheid kunnen bieden om een aantal gerenommeerde franchises aan zijn publiek aan te bieden. MGM Holdings heeft immers niet alleen James Bond in zijn portefeuille, maar ook titels zoals Fargo, Robocop of The Addams Family.

Er is al langer sprake van een interesse van Apple in James Bond. Twee jaar geleden al werd beweerd dat Apple zou overwegen om een bod te doen op de Bond-rechten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20