Apple houdt straks een nieuwe keynote-presentatie: de verwachte aankondigingen

Om de volgende keynote van Apple te volgen, kun je straks om 19 uur (Belgische tijd) afstemmen op YouTube (zie hieronder).

Zoals gebruikelijk zal Apple in september een terug-naar-school-conferentie houden. Deze keynote is getiteld California Streaming en zou logischerwijs gericht moeten zijn op de opvolger van de iPhone 12, waarvan de officiële naam nog onbekend is. Er doen veel geruchten over de naam de ronde. Lange tijd werd er gesproken over de iPhone 13 en meer recent over de iPhone 12s.

Een gloednieuwe iPhone

Volgens de geruchten zal Apple zijn nieuwe smartphone opnieuw in vier verschillende modellen aanbieden; een instapmodel – ook al was de iPhone 12 mini niet zo’n succes als verwacht -, een basismodel en twee high-end versies.

  • Verschillende verbeteringen staan duidelijk op de agenda voor de iPhone in 2021. Er wordt met name gesproken over het optimaliseren van de fotografie. Alle modellen moeten een LiDAR-sensor hebben, die nuttig is voor augmented reality.
  • Wat het scherm betreft, zou Apple hebben gekozen voor OLED LTPO-technologie, waardoor de telefoon gebruik zal kunnen maken van de “Always-on”-functie, d.w.z. een constante weergave van de tijd of van een of andere notificatie. Er is ook sprake van dat eindelijk wordt overgestapt op een verversingssnelheid van 120Hz, waardoor het beeldscherm van de iPhone vloeiender wordt. In dit opzicht loopt Apple enigszins achter op Android-smartphones. Tot slot zou de beroemde inkeping aan de voorkant van het toestel kunnen worden verkleind.
  • De nieuwe iPhones zouden uiteraard moeten profiteren van een nieuwe generatie processor, de A15 Bionic, die zowel krachtiger als minder energieverslindend is dan zijn voorganger. Hun batterijcapaciteit moet ook worden verhoogd. Ze zullen ook worden voorzien van iOS 15, de nieuwe versie van het besturingssysteem van de iPhone, die naar verwachting tegelijk met het evenement zal worden uitgerold.
  • Al deze verbeteringen zouden jammer genoeg een impact hebben op de prijs van de telefoons. Er is sprake van een prijsstijging van ongeveer 100 euro, maar we zullen tot dinsdagavond moeten wachten om daar achter te komen.

Nieuw voor de Apple Watch

De andere grote aankondiging die tijdens de keynote in september wordt verwacht, is natuurlijk de Apple Watch Series 7. Het bedrijf uit Cupertino zal tijdens het evenement naar verwachting zijn nieuwe connected horloge onthullen. Een nieuw model dat synoniem zou moeten zijn met een revolutie voor het gamma, aangezien het gaat om een gloednieuw design, een primeur in 7 jaar.

Het gaat inderdaad om een herzien ontwerp, dat dichter bij dat van de iPhone 12 zou liggen, met minder afgeronde randen. De Apple Watch Series 7 zou ook dunner zijn dan de vorige modellen. Als gevolg daarvan kan de wijzerplaat iets groter zijn, ongeveer een millimeter (41 en 45 mm, in plaats van 40 en 44 mm), hoewel dit voor de gebruikers niet veel zou moeten veranderen.

Hoewel Apple innoveert op het gebied van design, hoeven we niet veel verandering te verwachten op het gebied van gezondheidsgerelateerde functionaliteit. De laatste jaren heeft het bedrijf uit Cupertino de gewoonte om regelmatig gezondheidsgerelateerde functies te introduceren, maar dit model zou een afwijking van de regel kunnen zijn. Het gerucht gaat dat er een niet-invasieve bloedsuikersensor zal worden toegevoegd. Dit zou een zegen zijn voor diabetici en zou het ook mogelijk maken het alcoholgehalte in het bloed te meten, maar deze mogelijkheid is nog zeer onzeker.

Apple zou eindelijk hebben besloten om een van de grote gebeden van Apple Watch-gebruikers te beantwoorden en de Series 7 langer mee te laten gaan. Er wordt inderdaad gesproken over een langere levensduur van de batterij, met name dankzij het herziene ontwerp van het horloge.

Een nieuwe koptelefoon en een nieuwe iPad mini

De California Streaming-conferentie zou kunnen worden afgesloten met de presentatie van nieuwe draadloze hoofdtelefoons, de AirPods 3, met een nieuw design, en de iPad mini 6, die naar verluidt groter en krachtiger zal zijn dan zijn voorgangers. Helaas weten we op dit moment nog niet veel over hen. Dus we zullen moeten afwachten.

Andere aankondigingen later

Apple bereidt zich naar verluidt ook voor op de aankondiging van een vernieuwde MacBook Pro en iPad, maar de aankondiging van deze nieuwe producten zal nog enkele weken op zich laten wachten. Het bedrijf van Tim Cook zal naar verwachting in november een nieuwe conferentie houden.

(lb, bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20