Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 01 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Apple breidt bereik van zijn App Store uit met twintig bijkomende landen

Logo Business AM
Tech

25/03/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

De App Store ontvangt een half miljard bezoekers per jaar. - FrankHoermann/SVEN SIMON/Picture Alliance

Apple breidt het bereik van zijn digitale App Store in de loop van dit jaar verder uit. De volgende maanden wordt de virtuele winkel van het Amerikaanse technologieconcern immers in twintig bijkomende landen toegankelijk gemaakt.

Door deze maatregel zal de App Store wereldwijd in 175 landen operationeel worden.

Nieuwe afzetmarkten

De App Store breidt onder meer zijn activiteit uit in de Balkan (Servië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo en Montenegro), de Maghreb (Libië en Marokko), Afrika (Kameroen, Congo, Ivoorkust, Gabon, Rwanda en Zambia), Oceanië (Nauru, Tonga en Vanuatu), Afghanistan, Irak, Georgië, Myanmar en de Malediven.

Wanneer de ontwikkelaars wensen dat hun producten ook op de nieuwe markten worden aangeboden, moeten ze daarvoor wel in de gebruiksvoorwaarden een expliciete bevestiging geven.

Apple voegt eraan toe dat deze nieuwe uitbreiding aan de ontwikkelaars van apps een aanzienlijk aantal bijkomende potentiële afzetmarkten bezorgt. Deze nieuwe gebieden hebben immers een gezamenlijke bevolking van ongeveer 2,9 miljard mensen.

Het bedrijf wijst er daarbij op dat de App Store de ontwikkelaars momenteel al toegang biedt tot een half miljard bezoekers per maand. De bibliotheek van de virtuele winkel omvat meer dan twee miljoen apps. Sinds de oprichting van de App Store hebben bezoekers in de virtuele winkel al bijna 200 miljard apps gedownload.

Universeel

De eerste versie van de App Store maakte twaalf jaar geleden zijn debuut. Acht jaar geleden werd een uitbreiding naar tweeëndertig nieuwe landen. Deze nieuwe operatie is de grootste groei die sindsdien kon worden geregistreerd.

De virtuele winkel zou aan software-ontwikkelaars al ruim 143 miljard euro – de verkoop van apps en aankopen in de apps gecombineerd – hebben opgebracht.

Apple maakte verder bekend dat consumenten voortaan bij de aankoop van een app ook voor een universeel pakket kunnen kiezen. Hierdoor kan de app met één enkele aankoop op alle platformen van Apple worden gebruikt. Dat geldt ook voor de aankopen die in de apps worden gedaan.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton