Apple bevestigt gerucht dat ouder iPhones trager werken

Oudere iPhone-modellen zouden wel degelijk trager werken. Apple bevestigt daarmee een bekend gerucht. Gebruikers hadden gemerkt dat hun toestel trager was dan bij de lancering. Voor Apple is het nieuws erg schadelijk.

Op Reddit deed het gerucht al een tijdje de ronde en nu bevestigt Apple dat oudere iPhones trager werken dan vroeger. De toestellen hebben een zwakkere batterij en om te vermijden dat de toestellen zouden uitvallen, werken ze nu dus bewust trager. Volgens critici probeert Apple hiermee gewoon klanten aan te zetten om sneller te upgraden naar een nieuw model. Maar ontkent dat en stelt dat de levensduur van de toestellen hierdoor juist toeneemt.

Voor de reputatie van Apple is deze bevestiging natuurlijk niet zo positief. Het is geen geheim dat Apple nood heeft aan gebruikers die hun oude toestel dumpen voor een nieuw model. Vaak vergroot Apple de verleiding door oudere toestellen minderwaardig te maken. De iPhone 4 had bijvoorbeeld nog geen Siri, want die functie werd voorbehouden aan de iPhone 4s.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20