Apple beschuldigd van gestolen tech in Apple Watch

Techreus Apple wordt door een bedrijf dat signaaltechnologie maakt, beschuldigd van het stelen van geheime informatie.

Masimo, een bedrijf dat monitoring ontwikkelt voor medische toepassingen, claimt dat Apple onder andere bepaalde personeelsleden gekaapt heeft. Zo zouden ze bedrijfsgeheimen meegekregen hebben.

Het snelstgroeiende segment van Apple op dit moment, is dat van Apple Watch, Apple TV en en Beats headphones. Die afdeling was verantwoordelijk voor 24 miljard dollar in omzet in het fiscale jaar dat eindigde in september.

Gestolen lichttechnologie

Masimo zegt dat de non-invasieve technologie die zij hebben, om vitale functies te monitoren met licht, cruciaal was in het ontwikkelen van de Watch.

Apple zou daarmee tien patenten schenden, waaronder uitvindingen die zuurstof in het bloed en hartslag meten, door licht uit te zenden en te detecteren.

Masimo wil verder gebruik van hun uitvinding verbieden in Apple Watch 4 en 5. Het bedrijf eist ook dat de geheime informatie naar hen terugkeert en wil een ongekende schadevergoeding.

Het bedrijf uit Cupertino heeft nog geen commentaar gegeven op de rechtszaak.

Toplui recruteren

Volgens Masimo contacteerde Apple het bedrijf in 2013 en keken ze toen uit naar een collaboratie. Apple zei dat het ‘meer over Masimo’s technologie wou begrijpen om te zien hoe die in Appleproducten zou passen’.

Na de meeting kwam Apple niet tot een overeenkomst met Masimo, maar rekruteerden ze wel Michael O’Reilly. Die was op dat moment Chief Medical Officer bij Masimo en had dus toegang tot zeer gevoelige informatie. Het jaar nadien trokken ze ook Marcel Lamego aan, die Chief Technologie Officer was bij Masimo spin-off Cercacor.

De twee mannen worden niet vervolgd, volgens Masimo en Cercacor gaat het om een rechtstreeks aanval van Apple.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20