Apple onderzoekt nieuwe manieren waarop AirPods je gezondheid kunnen meten

AirPods zullen in de toekomst mogelijk heel wat nieuwe gezondheidsgerichte functies krijgen. Dat blijkt uit een recent rapport van The Wall Street Journal. Het gaat onder andere om het meten van de lichaamstemperatuur en het controleren van de houding en het gehoor van de gebruiker.

De geruchten over Apples plannen om de functionaliteit van hun volgende generaties AirPods uit te breiden, zijn niet nieuw. Het bedrijf legt met zijn Apple Watch al langer de focus op gezondheid en zou dat ook met zijn draadloze oortjes willen beginnen doen.

Toch gaat het volgens WSJ nog steeds om langetermijnplannen en is het zelfs helemaal niet zeker of de functies ooit echt beschikbaar zullen zijn voor consumenten. Apple is met andere woorden enkele mogelijke nieuwe gezondheidsfuncties aan het onderzoeken, zonder concrete plannen te hebben om die effectief te integreren in een van hun volgende generatie AirPods.

Licenties

Een van de problemen bij het toevoegen van functies die zich richten op de gezondheid van de gebruikers bij wearables is dat het heel moeilijk is om daarvoor licenties te krijgen. Overheden zijn namelijk nogal terughoudend om zo’n functies te erkennen als betrouwbaar.

AirPods die de lichaamstemperatuur van de gebruiker meten, lijken echter wel haalbaar. Ook de houding van de drager analyseren, is iets wat niet helemaal nieuw is en al door andere toestellen gedaan wordt.

Meer
Emmanuel Vanbrussel en Kasper Goossens
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20