Antwerpse start-up lanceert cryptomunt van iconisch gamingmerk Atari

Het legendarische gamebedrijf Atari gaat in zee met Arkane, een jong blockchainbedrijf uit Willebroek, om zijn cryptomunt te lanceren in het gamingwereldje.

Atari, opgericht in 1972 en vooral bekend van de gameconsoles uit de jaren tachtig, is na een turbulente financiële geschiedenis vandaag in essentie een Frans bedrijf met beursnotering in Parijs. Het entertainmentbedrijf hoopt de cryptomunt Atari Token in de markt te zetten als betaalmiddel in videospelletjes of online casino’s.

De Atari Token wordt officieel uitgegeven door Atari Chain, een vehikel met Gibraltar als thuisbasis. De munt werd in maart gelanceerd na ruim twee jaar voorbereidingen en is alleen te kopen met de cryptomunten bitcoin, ethereum of litecoin. Bij de eerste voorverkoopronde was een bedrag van 75 bitcoin, toen het equivalent van circa 514.000 dollar, gemoeid.

Hulp uit Willebroek

Om de cryptomunt populairder te maken, roept Atari nu de hulp in van Arkane, een bedrijf uit Willebroek dat opgericht is door vijf voormalige IT-consultants. Arkane, dat game-ontwikkelaars helpt om digitale beloningen en aankopen in hun spelletjes te bouwen, gaat Atari’s cryptomunt integreren in zijn software-aanbod voor de gamingwereld.

‘Atari is altijd een pionier geweest in de videogamebranche en het is geweldig om te zien hoe zij de toenemende rol van blockchain-technologie begrijpen in de ontwikkeling van het economische landschap binnen videogames en entertainment’, zegt Tim Dierckxsens, medeoprichter van Arkane, in een mededeling. ‘Met deze samenwerking zullen we game-ontwikkelaars, de gaming-community en het Atari-merk samenbrengen om blockchain-technologie te omarmen als een oplossing om digitale activa en waardetransacties vast te leggen.’

Lees ook: Gamebedrijf Atari lanceert eigen hotelketen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20