Antwerpse luchthaven heeft teloorgang VLM volledig verteerd

Na een sterke maand november staat de passagiersteller van de luchthaven van Antwerpen voor het eerst voor op die van een jaar geleden. Dat meldt de luchthaven dinsdag in een persbericht.

De achterstand door het wegvallen van de luchtvaartmaatschappij VLM Airlines in 2018 is volledig weggewerkt.

Antwerp Airport noteerde de afgelopen maand het hoogste passagiersaantal voor een maand november sinds 2001. Het aantal reizigers ging van 15.499 in november 2018 naar 20.532 in 2019. Dat is een stijging met nagenoeg een derde.

Drie factoren

Dat succes is volgens de luchthavenbedrijf te verklaren door drie factoren. Ten eerste is er de businessroute naar Londen City door de jonge maatschappij Air Antwerp, met zestien vluchten per week.

Ook ‘etnische routes’ als Tanger doen het erg goed, met meer capaciteit en een hogere bezettingsgraad. En het aantal businessjets dat via de Antwerpse luchthaven vliegt, lag in november 13 procent hoger dan in 2018.

Van januari tot eind november verwelkomde de luchthaven 285.707 passagiers. Daarmee doet hij voor het eerst beter dan in 2018. ‘Met deze lichte groei verwachten we dan ook om 2019 in schoonheid te kunnen afsluiten en het passagiersaantal van vorig jaar (298.403) te overtreffen’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20