Antwerps stadsbestuur blaast samenwerking met dansvzw van Sihame El Kaouakibi af

Twee verse ontwikkelingen in de zaak El Kaouakibi. Primo: het Antwerps stadsbestuur zet de samenwerking met dansvzw Let’s Go Urban (LGU) stop. Secundo: het Vlaams Parlement wil een controlearts sturen naar de langdurig zieke politica.

Dat de samenwerking wordt stopgezet met Let’s Go Urban besliste het Antwerps college eerder op maandag.

Tien dagen geleden stelde het college vzw LGU Academy in gebreke nadat het een rapport van de interne auditdienst van de stad had ontvangen. Uit de audit bleek dat subsidies van de stad Antwerpen voor een bedrag van bijna 500.000 euro niet of onvoldoende konden worden verklaard.

Controlearts

Ook laat het Vlaams Parlement onderzoeken of het stappen kan ondernemen tegen het parlementslid.

El Kaouakibi is al meer dan een half jaar ziek, maar ontvangt nog elke maand zowat haar volledige loon. Het parlement bekijkt nu of het een controlearts kan sturen. 

‘Maar daarvoor wil ik eerst een onderbouwd juridisch advies’, aldus Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA). ‘We mogen geen fouten maken waardoor El Kaouakibi naar de arbeidsrechtbank zou kunnen stappen.’

Het Uitgebreid Bureau – waar onder meer alle fractieleiders in vertegenwoordigd zijn – kwam kort na de middag samen om zich te buigen over het dossier El Kaouakibi.

Zitje

Het zitje van El Kaouakibi was een ander agendapunt. Nu zij geen deel meer uitmaakt van Open Vld en als onafhankelijke zetelt, mag de partij haar vervangen in de commissies en ‘echte’ liberalen afvaardigen. 

Ze zou dan ook een nieuwe plaats krijgen in de koepelzaal. De uit de gratie gevallen politica zou rechts vanachter in de zaal komen te zitten, in de zijbeuk waar ook Vlaams Belang en N-VA zitten.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20