Ann Schoubs volgt Roger Kesteloot op als baas van De Lijn

De Vlaamse regering heeft Ann Schoubs benoemd als topvrouw van De Lijn, weet De Morgen. Vrijdagnamiddag volgt haar officiële voorstelling als nieuwe directeur-generaal.

Schoubs volgt Roger Kesteloot op aan het hoofd van de Vlaamse vervoersmaatschappij. Zijn mandaat liep normaal gezien nog tot 2022, maar hij geeft er vroeger dan verwacht de brui aan. Dat kondigde hij eind mei aan. Tot eind april volgend jaar blijft hij actief in een andere functie.

De 54-jarige Schoubs werkte meer dan 25 jaar voor de NMBS, in verschillende functies. Ze was ook topvrouw van YPTO, het dochterbedrijf van de NMBS dat IT-diensten aanlevert. Daarna keerde ze terug als ‘head of supply’ bij NMBS, waarna ze in 2017 overstapte naar de Federale Interne Audit. Van opleiding is ze burgerlijk ingenieur (KU Leuven).

Er wacht de nieuwe topvrouw een serieuze uitdaging. De Vlaamse regering heeft grote plannen met De Lijn en wil de vervoersmaatschappij in een compleet andere richting sturen. Daarnaast zijn er ook problemen op vlak van dienstverlening, reizigerstevredenheid en stiptheid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20