Analist: “Moderna is de Tesla van de biotechbedrijven”

Moderna maakt op 21 juli zijn intrede op de S&P500. De beleggers reageerden vrijdag enthousiast op het nieuws en stuwden het aandeel ruim 10 procent hoger tot 286 dollar. Volgens Michael Yee, analist bij het beurshuis Jefferies, kan de koers verder stijgen tot 325 dollar.

Waarom is dit belangrijk?

Het biotechbedrijf Moderna wordt op 21 toegevoegd aan de beursindex S&P500. Het zal de plaats innemen van Alexion Pharmaceuticals, dat wordt overgenomen door AstraZeneca.

Het aandeel van Moderna schoot 10,3 procent hoger op Nasdaq nadat Standard & Poor’s donderdag nabeurs liet weten dat het aandeel van het biotechbedrijf vanaf 21 juli verhandelbaar zal zijn op de S&P500. Moderna’s toevoeging aan de S&P500 betekent onder meer dat passief beheerde beleggingsfondsen en ETF’s die de S&P500 volgen Moderna moeten toevoegen aan hun portefeuille. Dat is één van de verklaringen waarom het aandeel vrijdag knalde.

Tot 325 dollar

Toen de beurzen vrijdag de deuren sloten, was het aandeel van Moderna 286,43 dollar waard. Yee is ervan overtuigd dat er nog veel rek op het aandeel zit. In een reactie aan Yahoo Finance liet de analist weten dat hij verwacht dat het aandeel kan stijgen tot 325 dollar. “Moderna is de Tesla van de biotechbedrijven”, zei hij, wijzend op wat het biotechbedrijf nog allemaal in de pijplijn heeft zitten.

Yee ziet ten minste twee katalysatoren op middellange termijn voor de aandelenkoers van Moderna. Ten eerste zijn er de potentiële COVID-19-boostershots van Moderna. Yee gelooft dat het aanleggen van voorraden COVID-19-boosters door de overheden bedrijven zoals Moderna en Pfizer een stevige boost zullen geven.

Voorts mogen beleggers volgens de analist het multivalent griepvaccin waar Moderna aan werkt niet uit het oog verliezen. “Het biotechbedrijf is dat vaccin nu aan het testen en zal tegen het einde van het jaar gegevens hebben over de antilichaamtiter (een maat voor hoeveel antilichamen er worden aangemaakt nvdr.). Wij verwachten dat die gegevens heel positief zullen”, aldus de analist.

Lees ook:

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20