Amper 11 jaar oude Tesla nu al een museumstuk in Brussel

Terwijl de meeste wagens ouder dan tien jaar letterlijk en figuurlijk afgeschreven zijn, krijgt een Tesla Roadster uit 2010 een prominente plek in het Brusselse museum Autoworld.

Het gaat om een Tesla Roadster uit 2010. De wagen is een van de eerste 250 ‘Signature’-versies uit een Europese ‘limited editie’. Leasingmaatschappij Athlon Belgium, die in 2011 pionierde met elektrische mobiliteit in de leasingsector, geeft de wagen in bruikleen aan het museum in het Jubelpark.

‘Toen Athlon ons voorstelde om de Roadster een plekje in ons museum te geven, waren we daar direct voor te vinden. Niet alleen is Tesla dé voorloper in elektrisch rijden, maar deze wagen is ook nog eens een van de allereerste Tesla’s ooit uit de speciaal voor Europa gemaakte limited editie’, zegt Leo Van Hoorick, de curator van Autoworld, in een communiqué.

De Tesla Roadster was het eerste model dat werd geproduceerd door de Amerikaanse autobouwer. Tesla begon met de productie van het sportmodel in 2008 en vanaf 2010 werd het model ook naar Europa geëxporteerd. ‘Gezien de historische betekenis van deze wagen en het feit dat het een van de allereerste Tesla’s is, verdient hij een plaatsje in een museum’, zegt Michiel Alferink, algemeen directeur van Athlon Belgium.

Wachten op de nieuwe Roadster

Een volledig nieuwe Roadster, die al meermaals uitgesteld werd, werd recent aangekondigd voor 2022. De productie gaat eind dit jaar van start, bevestigde CEO Elon Musk onlangs op Twitter. (jvdh)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20