Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 05 DEC

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Amerikaanse winkelketen Walmart haalt wapens uit rekken tot na verkiezingen, maar blijft ze wel verkopen

Logo Business AM
Business

30/10/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

De Amerikaanse winkelketen Walmart haalt alle wapens uit zijn winkelrekken tot na de verkiezingen om eventuele schietpartijen of protesten van ontevreden kiezers te vermijden.

Opmerkelijk is dat de wapens wel nog verkocht zullen worden, maar dus niet meer in het zicht liggen. ‘We zagen de afgelopen dagen al wat gevallen van onrust in een aantal regio’s en dus hebben we, net als in andere gevallen, besloten om de wapens uit de rekken te halen’, zegt Walmart in een mededeling aan Amerikaanse media. ‘Ze zullen wel nog steeds verkocht worden.’

Walmart nam afgelopen zomer dezelfde beslissing toen de VS in brand stond na de dood van George Floyd. Duizenden mensen trokken de straat op nadat een politieman zijn been negen minuten lang op de keel van de zwarte George Floyd hield, waardoor hij stikte.

Plunderingen

De protesten gingen gepaard met plunderingen van winkels en het in brand steken van gebouwen. Om dat in de kiem te smoren, besliste Walmart toen ook zijn vuurwapens uit de winkels te verwijderen.

De voorbije dagen waren er gelijkaardige protesten in de stad Philadelphia waar een politieman maandag een zwarte man heeft doodgeschoten. Dat, in combinatie met de aankomende verkiezingen volgende week dinsdag, deed Walmart tot de maatregel overgaan.

Pistolen

Een jaar geleden besloot de winkelketen al om ammunitie voor .223-kalibers en andere maten die gebruikt kunnen worden in aanvalswapens, niet meer te verkopen. Ze stopte ook met de verkoop van pistolen in Alaska, de enige staat waar ze nog verkocht werden. Walmart benadrukt in zijn persbericht dat het maar in de helft van zijn winkels wapens verkoopt. ‘Alleen waar er een hoge concentratie aan jagers en sportmensen is’, klinkt het.

In augustus bleek nog dat de wapenverkoop hoge toppen scheert door corona.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.520.350
 • Aantal
  doden
  1.493.624
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  584.857
 • Aantal
  doden
  17.033
Logo Business AM

Business AM | Stocks