Amerikaanse topviroloog: ‘We moeten definitief stoppen met elkaars handen te schudden’

Anthony Fauci, de directeur van het Amerikaanse virologisch instituut en lid van het coronavirusteam in de VS, zegt dat we zelfs na de coronapandemie moeten stoppen met handen schudden.

Hij deed de uitspraak in een video-interview met een politiek journalist. ‘Als maatschappij moeten we handen schudden vergeten’, zei hij. ‘We moeten die gewoonte afleren, want dat is een van de grootste overdragers van ziektes.’

Onderzoek bevestigt dat. Bij een handdruk worden er dubbel zoveel bacteriën uitgewisseld als bij een high five of een vuistje, blijkt uit onderzoek.

Ellebogen

De 79-jarige Fauci is een vooraanstaand lid van het coronavirusteam en hij heeft geen schrik om in te gaan tegen president Donald Trump. Zo was hij al heel lang voorstander van social distancing en zag al heel vroeg dat het coronavirus tot een gezondheidscrisis zou leiden. In tegenstelling tot Trump.

Gezondheidsautoriteiten wereldwijd hebben burgers tijdens de coronapandemie sowieso aangeraden om geen handen meer te geven, maar ellebogen te schudden. Dat zou dus wel eens een blijver kunnen worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20