Amerikaanse techbeurs Nasdaq wist alle coronaverliezen uit

Na een sterke prestatie van de S&P500 woensdag, komt ook de Nasdaq donderdag op een recordpeil terecht. Het is daarmee de eerste Amerikaanse index die alle verliezen van de coronacrisis ongedaan maakt.

Rond 16.30 uur staat de techindex 0,3 procent hoger op 9.700 punten. De best presterende aandelen zijn het tweedehandsplatform eBay en de luchtvaartmaatschappij United Airlines met een winst van respectievelijk 6,2 en 4,1 procent.

Opnieuw blijven de bedrijven die profiteren van een heropstart van de economie het goed doen. Op de volledige Amerikaanse beursvloer is de luchtvaartmaatschappij American Airlines de winnaar met 28 procent winst. De hoteluitbater MGM Resorts doet er 2,2 procent bij. Banken stijgen gemiddeld 1 procent.

E-commerce

Middenin de coronacrisis, tussen 19 februari en 23 maart, crashte de Nasdaq meer dan 30 procent. Maar sindsdien is de index opnieuw meer dan 43 procent omhoog geklommen, vooral geholpen door e-commercegigant Amazon en betaalbedrijf Paypal. De eerste steeg sindsdien 30 procent, de tweede zelfs 85 procent. Beide bedrijven profiteren van de coronacrisis omdat meer mensen online kopen.

De Amerikaanse beleggers lijken niet geweldig onder de indruk van de nieuwe bazooka van de Europese Centrale Bank (ECB). Die pompte donderdag 600 miljard euro extra in de economie, maar de beurzen reageren amper.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20