Belgische webshops verkochten 17 procent meer in 2019

Volgens de e-commercebarometer van het marketingbureau The House of Marketing en de e-commerceorganisatie Safeshops.be verkochten Belgische webshops vorig jaar voor 8 miljard euro goederen. Dat is 17 procent meer dan het jaar ervoor.

Het onderzoek gebeurde op basis van betaaltransacties op webshops. Uit het onderzoek bleek ook dat het aantal verkopers groeide met 20 procent naar 29.000. Dat is een aangroei van 13 verkopers per dag.

‘Dat is indrukwekkend en het toont aan dat e-commerce nog steeds in de lift zit in België’, zegt Lucas De Dycker van The House of Marketing. ‘Elke dag 13 nieuwe webshops, elke seconde 3 transacties. Het is duidelijk dat zowel consumenten als handelaren e-commerce vertrouwen.’

Buitenland

Opmerkelijk: een kwart van de verkochte goederen gaat naar het buitenland. Buitenlanders kopen dus voor meer dan 2 miljard euro in België. Dat is een opmerkelijke vaststelling, omdat vaak het beeld bestaat dat Belgen vooral naar buitenlandse webshops als Amazon en Zalando surfen. Dat is ook zo, maar blijkbaar vinden buitenlandse kopers ook hun weg naar ons land.

Het zijn wel vooral kopers uit onze buurlanden die bij ons terechtkomen, hoewel de VS ook nog net in de top 5 te vinden is. Britten spenderen met 136 euro per transactie het meeste, Nederlanders het minste.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20