Welke crisis? Beursindex S&P 500 heeft beste 50 dagen uit geschiedenis achter de rug

De Amerikaanse aandelenbeurzen boeken woensdag opnieuw grote winsten. Werkloosheidscijfers die het niveau van de Grote Depressie benaderen, meer dan 100.000 doden als het gevolg van de coronapandemie en de chaos en vernieling die nu al 8 dagen lang de Amerikaanse grootsteden regeert laten investeerders volledig koud.

De beursindex Dow Jones noteert woensdag 527 punten hoger, een winst van 2,05 procent. Ook de S&P 500 en de technologiebeurs Nasdaq tekenen met stijgingen van respectievelijk 1,36 procent en 0,78 procent opnieuw stevige winsten op. De S&P noteert nu 38 procent hoger dan bij zijn bodemkoers van maart en heeft de beste 50 dagen uit zijn geschiedenis achter de rug.

De kloof tussen de realiteit aan de grond en de beurs kan moeilijk groter en wordt met de dag krankzinniger. Maar beursspecialisten zien dat anders. De aandelenbeurs is niet de economie, zeggen zij. Want de economie is wat vandaag gaande is, terwijl de beurs naar de toekomst kijkt. Die toekomst is ondanks alles wat er vandaag in de VS aan de hand rooskleurig, zeggen de experts. Verder drukt de Federal Reserve zoveel geld dat er een overschot aan liquiditeiten is. De beursrally kan dus nog een tijd aanhouden.

Luchtvaartmaatschappijen American, Delta en United Airlines profiteren van de toenemende vraag en stijgen alle met minimum 6 procent. Ook de banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Bank of America gaan tenminste 2,5 procent hoger.

Olie moet een half procent inleveren. Een vat WTI-olie kost nu 36,53 dollar. De euro gaat opnieuw 0,67 procent hoger en is al 1,1244 Amerikaanse dollar waard. Goud moet boeten voor zoveel beursgekte en gaat 2 procent lager. Voor een ounce goud betaalt u woensdagavond 1.700 dollar. De bitcoin herstelt lichtjes van de klap van dinsdag en gaat 0,7 procent hoger. Een bitcoin kost nu 9.568 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20