Europese beurzen gaan met winst VS-verkiezingen tegemoet

De Europese beurzen gaan met een positief gevoel de Amerikaanse presidentsverkiezingen tegemoet. De Bel20 ging ruim 2 procent hoger.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen doen de Europese beurzen floreren. Volgens analisten gokken de beleggers op een overwinning van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Al merken ze op dat de beleggers ook oog zullen hebben voor wie het Amerikaanse congres wint. Dat gaat immers mee bepalen hoe vlot de verkozen president zijn beleid kan voeren.

De Bel20 sloot dinsdag de beursdag af met een winst van 2,49 procent.

In ons land deden voornamelijk de farmaceutische bedrijven het goed. Galapagos kon na een stevige start deze ochtend de positieve tendens voortzetten en sloot de beursdag af met een winst van 4,7 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft van het Europees Geneesmiddelenagentschapde goedkeuring gekregen voor de aanvraag van een vergunning voor filgotinib. Dat middel wordt gebruikt bij de behandeling van colitis ulcerosa, een chronische ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm.

Ook Mithra had dinsdag de wind in de zeilen. Het aandeel ging 4,15 procent de hoogte in. Het farmabedrijf kondigde een stevige wijziging aan de top aan. Mithra liet weten dat onder meer Ajit Shetty en Jean Stéphenne in het bestuur komen en Marc Coucke een stap opzij doet.

Banken en verzekeraars doen het goed

In Nederland en Frankrijk was het dan weer een positieve dag voor de bank-en verzekeringswereld. Het aandeel van ING Groep ging voor de tweede dag op rij omhoog. De Nederlandse bank kon een beurswinst optekenen van 4,48 procent.

De verzekeraar NN Group steeg dan weer met 4,20 procent. De Nederlandse bankgroep ABN Amro won 3,88 procent.

Bij onze zuiderburen sloot de bankgroep BNP Paribas de beursdag af met een winst van 6,12 procent. De kwartaalomzet van de bank bleef in het derde kwartaal stabiel op 10,9 miljard euro. De winst daalde lichtjes tot 1,9 miljard euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20