Amerikaanse beurzen zetten hun week positief in

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag, na een verlengd weekend door Martin Luther King Day, de week met een positieve noot van start gegaan. Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, verdedigde een sterk fiscaal steunpakket om de economie van het land na de problemen van de coronacrisis weer op de goede koers te krijgen.

Yellen beklemtoonde dat de voordelen van een steunpakket opwogen tegen de nadelen van een hogere schuldenlast. De Dow Jones won 0,4 procent en eindigde de dag op bijna 30.931 punten. Ook de S&P 500 kon een stijging met 0,8 procent tot 3.799 punten melden. De Nasdaq tenslotte won 1,5 procent en bereikte een niveau van ruim 13.197 punten.

Herstelpakket

De beurzen weerspiegelden de hoop op een snelle Amerikaanse economische heropleving. Inkomend Amerikaans president Joe Biden heeft een herstelpakket met een omvang van 1.900 miljard dollar aangekondigd. Daarnaast rijst ook de hoop op een versnelling in de strijd tegen de coronacrisis.

In de S&P 500 lieten acht van de elf sectoren een stijging optekenen. Vastgoed, consumentenproducten en defensie vormden een uitzondering. De Amerikaanse beurzen verwerkten ook het begin van het resultatenseizoen.

Cruise

Winst was er verder voor autobouwer General Motors, die een winst van 10 procent boekte nadat dochteronderneming Cruise, gespecialiseerd in zelfrijdend vervoer, een samenwerking met Microsoft aankondigde. Ook Goldman Sachs moest, ondanks een jaarwinst van 9,5 miljard dollar, een verlies met 1,5 procent registreren.

Een aantal technologiebedrijven kon na de verliezen van de voorbije week een sterk herstel boeken. Facebook en Alphabet wonnen respectievelijk 3,9 procent en 3,3 procent. Microsoft ging 1,8 procent vooruit. Ook Apple en Amazon boekten winst.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20