Amerikaanse beurzen op groen, met Gilead en Boeing op kop

Wall Street begint de week goed, de Dow Jones gaat positief van start en de Nasdaq opent met een stilstand.

Bij opening ging de Dow Jones in het groen met 0,8 procent. Een half uurtje na opening stond de index al 1,5 procent hoger. De S&P500 noteerde 0,5 procent hoger en blijft daar ongeveer hangen. De Nasdaq houdt het quasi op een status quo.

Remdesivir

Het was vooral uitkijken naar de koers van Gilead, die er vlot 2,5 procent bij doet. Gilead is de ontwikkelaar van het corona-medicijn remdesivir. Voorbeurs maakte het bedrijf de kostprijs van het medicijn bekend; meer dan 2.300 dollar voor een kuur.

Verder was het vooral uitkijken naar Boeing. Het luchtvaartbedrijf mag herstarten met testvluchten voor de verguisde 737 MAX en dat liet zich voelen. Het aandeel doet er 8,1 procent bij en is 183 dollar waard.

Dat de Amerikaanse reismarkt opnieuw op openen staat, doet de beurzen sowieso goed. Het aandeel van American Airlines sprint ook naar winst en noteert 4,4 procent hoger.

Techreuzen houden in

Slechter nieuws was er voor techreus Facebook. Na een weekend aan advertentieboycots noteert het bedrijf 1,3 procent lager dan vorige week. Onder andere Coca-Cola beloofde een maand lang niet op Facebook te zullen adverteren. Het aandeel van Coca-Cola steeg dan weer met 1,5 procent.

Ook de andere techgrootmachten Adobe en Intel doen het niet erg goed. De eerste dook 1,5 procent in het rood na opening. Intel noteert een half procent lager dan vrijdag. Alphabet, het moederbedrijf van Google, vormde samen met Apple de uitzondering. Zij deden er elk 0,5 tot 1 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20