Amerikaanse beurzen gaan licht hoger na recordweek

In de VS staan de markten net als de voorbije dagen in het groen. Foot Locker en John Deere zijn de uitblinkers na goeie resultaten.

De Dow Jones staat een uur na de opening 0,1 procent hoger, de Nasdaq doet er 0,2 procent bij en de S&P500 blijft stabiel.

De winnaars zijn de tractorfabrikant John Deere, die er meer dan 4 procent op vooruit gaat en de schoenenwinkel Foot Locker, die meer dan 2 procent stijgt. Beide bedrijven kwamen met beter dan verwachte resultaten.

Record

De omzet en winst van John Deere gingen allebei met meer dan 10 procent onderuit, maar analisten hadden erger verwacht en dus sturen beleggers het aandeel hoger.

Bij Foot Locker ging de omzet maar liefst 20 procent hoger, maar de winst volgde niet. Die ging 15 procent onderuit. Toch geloven investeerders in de toekomst van de schoenenverkoper en het aandeel wordt opgepikt.

De sterkste daler was de bank Goldman Sachs. Die ging bij de opening 1 procent omlaag, maar kwam daarna terug tot het nulpunt.

Eerder op de week brak de brede index S&P500 een record. Het sloopte zijn vorige puntenrecord van 3.393,52 punten vlak voor de coronacrisis toesloeg. Daarmee zijn al zijn coronaverliezen uitgewist.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20