Amerikaanse beurzen gaan licht hoger door goede werkloosheidscijfers

De Amerikaanse aandelenmarkten openden licht in het rood, maar staan een halfuur later op winst. Beter dan verwachte cijfers over het aantal steunaanvragen beperken de verliezen. En er zou vandaag nog een akkoord zijn over een gepland nieuw stimuluspakket.

Het aantal uitkeringsaanvragen steeg de afgelopen week met 1,2 miljoen. Dat is veel minder dan de verwachte 1,4 miljoen en is het laagste punt sinds het begin van de coronacrisis.

Investeerders zien daar een rustig herstel van de economie in, maar zijn nog niet helemaal overtuigd. De Dow Jones gaat 0,2 procent hoger en de S&P500 en de Nasdaq blijven allebei stabiel.

Etsy

Een van de grote verliezers op de techbeurs Nasdaq is Etsy. Nochtans kwam de webshop met steengoede resultaten. In het voorbije kwartaal boekte het bedrijf dubbel zoveel omzet en vier keer zoveel winst. En ook voor het derde kwartaal voorspelt Etsy een omzetgroei van ten minste 85 procent.

Het aandeel kende de afgelopen dagen een dolle rit naar boven en het lijkt erop dat beleggers het wel even goed vinden. In het begin van de beursdag stond Etsy bijna 6 procent lager, maar een halfuur later kon het al terugkomen tot een verlies van 2,2 procent.

Steunpakket

Voorts gaat Amazon 0,6 procent lager na het nieuws dat CEO Jeff Bezos 3 miljard dollar aan Amazon-aandelen verkocht heeft.

Voorts wachten Amerikanen op meer nieuws over een steunpakket om de coronacrisis te verzachten. In de wandelgangen is te horen dat er donderdag een akkoord aankomt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20