Etsy verdubbelt omzet en verviervoudigt winst dankzij vlucht naar online shoppen

Etsy, de webshop voor handgemaakte spullen, zal de coronacrisis niet snel vergeten. De nettowinst ging maar liefst vier keer hoger, terwijl de omzet verdubbelde.

Het bedrijf boekte tussen april en juni van dit jaar, het coronakwartaal in het jargon, een omzet van 428,74 miljoen dollar en een nettowinst van 96,42 miljoen. Dat is een stijging met respectievelijk 137 en 429 procent.

Etsy heeft die mooie cijfers volgens zichzelf te danken aan ‘winkelsluitingen, stimulusmaatregelen en populaire categorieën als mondmaskers’, klinkt het in het resultatenrapport. In het voorbije kwartaal mocht de site 18,7 miljoen nieuwe verkopers verwelkomen.

Goede vooruitzichten

En ook over de toekomst is Etsy positief gestemd. Voor het derde kwartaal verwacht de webshop een omzetgroei van 85 tot 115 procent en een winstmarge van 28 tot 35 procent. Voor de rest van het jaar schrapt Etsy zijn vooruitzichten door de onzekerheid rond de coronacrisis. ‘Maar we nemen deze kans aan om investeringen te doen die ons in 2021 en later aan meer groei kan helpen’, zegt CEO Josh Silverman.

Etsy werd in 2005 opgericht en heeft een beurswaarde van 16 miljard euro. Woensdag steeg het aandeel meer dan 4 procent. Nabeurs, na de voorstelling van de resultaten, ging het echter 1 procent lager.

Meer