Amerikaans leger integreert AI-technologie: chatbots zijn niet vies van nucleaire escalatie

Samengevat. In oorlogsspelsimulaties kiezen AI-chatbots van OpenAI vaak voor agressieve acties, inclusief nucleaire aanvallen. Dit fenomeen doet zich voor terwijl het Amerikaanse leger deze technologieën test voor militaire planning tijdens gesimuleerde conflicten.

Waarom is dit belangrijk?

De integratie van AI in militaire planning en besluitvorming kan potentieel leiden tot onvoorziene escalaties en verhoogt de noodzaak om de implicaties van AI-gedrag grondig te begrijpen. De keuze voor geweld door AI in simulaties benadrukt het risico van afhankelijkheid van AI voor kritieke beslissingen die grote gevolgen kunnen hebben voor de internationale veiligheid en de stabiliteit van de wereldorde.

In het nieuws. OpenAI's AI koos in meerdere simulaties voor nucleaire aanvallen met zorgwekkende verklaringen voor deze keuzes, schrijft het vakblad New Scientist.

  • Het Amerikaanse leger experimenteert met AI voor militaire planning, in samenwerking met bedrijven zoals Palantir en Scale AI. OpenAI heeft onlangs zijn dienstvoorwaarden gewijzigd om militair gebruik van zijn modellen toe te staan.
  • De oefening onderzoekt hoe AI's handelen als adviseurs in gesimuleerde scenario's. Ze result
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer