Alibaba gaat op beurs Hongkong onderuit na uitstel grootste beursgang ter wereld

Nadat e-commercegigant Alibaba op Wall Street al 8,1 procent in het rood sloot, gaat hij ook bij de opening in Hongkong 9 procent onderuit.

Slecht nieuws voor Alibaba dinsdag. Eerder op de dag schortte China de beursgang van zijn financiële dochter Ant, gepland voor donderdag, plots op ‘na een ontmoeting tussen Alibaba-CEO Jack Ma, de nationale bank van China en drie regulatoren’. Ant zou zowel op de beurs van Shanghai als Hongkong noteren en de beursgang werd op allebei de beurzen uitgesteld.

Dat is slecht nieuws voor Ma, want die wou 34 miljard dollar ophalen met de operatie, het grootste opgehaalde bedrag met een beursgang ooit. Dat bedrag staat nu op de helling.

Ook beleggers in Alibaba kunnen niet lachen met het uitstel. Ze stuurden het aandeel op de beurs van New York al 8,1 procent lager, bij de opening van de Aziatische beurzen om 3 uur Belgische tijd ging het aandeel nog eens 9 procent in het rood. Twintig minuten later kon het wel al terugkomen tot een verlies van ‘maar’ 6,5 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20