Aldi opent zeven nieuwe winkels in één dag

De supermarktgroep Aldi heeft er sinds woensdag maar liefst zeven winkels bij. Geen enkele Belgische winkelketen deed haar dat al voor.

Wat hebben Kortrijk, Ertvelde, Quaregnon, Groot-Bijgaarden, Balen, Eisden en Bertrix met elkaar gemeen, buiten het feit dat het allemaal Belgische steden zijn? Wel, er opent woensdag in elk van die steden een nieuwe Aldi.

Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen en een primeur in de Belgische retail. Nog nooit opende een Belgische winkelketen zoveel winkels op dezelfde dag. ‘Maar dat is puur toeval’, zegt woordvoerder Jason Sevestre. ‘We zijn altijd bezig met de vernieuwing van onze bestaande winkels en uitbreiding, maar door de coronacrisis moesten er enkele werven uitgesteld worden. Tot dinsdag waren de mensen nog bezig om de winkels in orde te maken.’

Groeiend assortiment

Met de uitbreiding krijgt Aldi er in één klap 3.000 vierkante meter winkelruimte bij, 6.000 vierkante meter bestaande ruimte werd vernieuwd. Volgende week gaat de laatste vernieuwde Aldi open in Seraing en dan heeft het bedrijf 32 winkels verbouwd dit jaar.

Maar ook voor volgend jaar staan er 30 tot 40 nieuwe projecten op stapel, net als de andere jaren. In een tijd waarin e-commerce boomt, is dat opvallend. ‘Het is niet zo raar als je bedenkt dat we 450 winkels hebben’, zegt Sevestre. ‘Als je bij de eerste een nieuw winkelconcept installeert, moet je dat bij alle winkels gaan doen. En tegen dat je rond bent, kan je opnieuw beginnen.’

Plannen om in te krimpen en de focus te verleggen naar online verkoop zijn er niet. ‘We zijn nog steeds de koning van de nabijheid en blijven daarop inzetten’, besluit Sevestre.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20