Akkoord tussen federale regering en banken moet voor meer transparantie zorgen op de spaarmarkt: maximaal vier verschillende spaarboekjes per bank

De spaarboekjes liggen al enkele maanden voor meerdere reden onder vuur. Een daarvan is de complexiteit van die spaarproducten. Door allerhande voorwaarden is het niet eenvoudig om spaarboekjes te vergelijken. Een nieuw protocol moet daar verandering in brengen. De banken gaan er onder meer mee akkoord dat ze vanaf volgend jaar maximaal vier verschillende spaarboekjes aan de man brengen.

Waarom is dit belangrijk?

Veel financiële instellingen, waaronder de grootbanken, hebben onlangs de spaartarieven opgetrokken, of staan op het punt dat doen. Spaarboekjes vergelijken, is dan ook de boodschap voor wie zijn spaargeld optimaal wil laten renderen. Alleen is dat allesbehalve eenvoudig. Bij veel spaarboekjes moet je rekening houden met allerhande beperkingen, zoals maandelijkse spaarlimieten.

In het nieuws: Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (MR) tekent vandaag, samen met minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) en minister van Financiën Vincent van Peteghem (cd&v), een protocol met de bankensector.

  • Dit akkoord moet zorgen voor meer transparantie op de spaarmarkt, wat tot betere voorwaarden voor consumenten moet leiden.
  • Het protocol geldt vanaf 15 januari. Vanaf dan komen er geen nieuwe spaarrekeningen meer bij die niet voldoen aan de voo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer